СБУ викрила колаборантку, яка займалась примусовою «паспортизацією» у Херсоні

Джерело: СБУ

Співробітники Служби безпеки викрили колаборантку, яка займалась примусовою “паспортизацією” під час окупації Херсона.

Після захоплення міста вона підтримала загарбників, а в червні 2022 року вступила до окупаційного “Головного управління МВС по Херсонській області”.

Там її призначили “інспектором відділу з питань громадянства”. На цій посаді колаборантка оформлювала окупаційну документацію щодо примусової депортації українців.

Крім того, до обов’язків фігурантки входила незаконна паспортизація мешканців Херсона.

Після звільнення Херсона колаборантка залишилась у місті, але змінила місце проживання та переїхала на квартиру знайомих. У такий спосіб вона сподівалась уникнути правосуддя.

Однак їй це не вдалося. Співробітники СБУ, зібравши достатньо доказів протиправної діяльності, встановили її місце перебування.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Фігурантка перебуває під вартою без права внесення застави. Триває розслідування. Зловмисниці загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.