Велика Британія профінансує понад 10 тисяч дронів для ЗСУ – Шаппс

Джерело: пресслужба Міноборони Великої Британії

7 березня, перебуваючи з візитом у Києві, міністр оборони Великої Британії повідомив, що Лондон посилює підтримку Україні, надавши повний пакет у розмірі 325 мільйонів фунтів (416,13 млн доларів) стерлінгів на новітні безпілотні літальні апарати для боротьби з незаконним вторгненням росіян.

Інвестиції, які передадуть понад 10 000 безпілотників для Збройних сил України, дозволять використовувати провідну світову оборонну промисловість Великої Британії, щоб забезпечити Україну новітніми можливостями нових безпілотників протягом 2024 року.

Я нарощую наше зобов’язання щодо озброєння України новітніми безпілотниками, які надходять безпосередньо з провідних світових галузей оборонної промисловості Великої Британії – прямо з виробництва на передову. Я закликаю міжнародних партнерів приєднатися до нас в цих зусиллях.

У супроводі голови Генерального штабу Збройних сил Британії адмірала Тоні Радакіна Шаппс зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умєровим.

Він оголосив, що Велика Британія виділяє 325 мільйонів фунтів стерлінгів (416,13 млн доларів) для постачання понад десяти тисяч БпЛА, зокрема FPV-дронів, 1000 ударних безпілотників, а також розвідувальних та морських дронів.

Шаппс зауважив, що у Києві спільно з Зеленським обговорили вирішальну роль, яку Велика Британія продовжує грати у підтримці України. Він зазначив, що глава України подякував Великій Британії за непохитну військову підтримку Силам оборони.

Нещодавно Лондон також забезпечив найбільший пакет фінансування для України цього року.

У мережі поширився інтернет-тренд щодо приручення домашніх тварин — до нього долучилися й українські військові. Наприклад, користувачка @wikentiyax розповіла про долю кота, якого назвали Паладін.

Станом на 20 травня Сили оборони України контролюють Вовчанськ (Харківська область) приблизно на 60%. Водночас російські військові не припиняють штурмувати місто, зазначив заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха.

Джерело: InformNapalm  InformNapalm продовжує проводити розслідування на основі даних, отриманих від хактивістів групи “Кібер Спротив”,…

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін прокоментував поточну ситуацію на фронті.

Продовольчий гігант Danone повідомив, що завершив продаж своїх активів та виходить з російського ринку, на який припадало близько 5% світових продажів компанії і де працював понад 30 років.