Прем’єр-міністр Греції звернувся до Кремля після того, як побачив ракетний удар РФ по Одесі

Джерело: Ekathimerini

Глава грецького уряду Кіріакос Міцотакіс під час конференції Європейської народної партії у Бухаресті звернувся до Кремля після того, як став свідком ракетної атаки Росії по Одесі.

“Я думаю, що у всіх нас є одне послання до Кремля: ми не злякаємось, ми продовжимо підтримувати Україну та її громадян стільки, скільки буде потрібно, і ми залишимося єдиними у цьому питанні”, – сказав Міцотакіс.

Він додав, що Європа не прийме жодне порушення Росією міжнародного права і її спроб змінити кордони шляхом війни, а Греція продовжить рішуче підтримувати Україну.

Що передувало?

6 березня війська РФ завдали ракетного удару по Одесі неподалік від місця, де проходила зустріч президента України Володимира Зеленського та глави грецького уряду Кіріакоса Міцотакіса. У момент удару політики перебували в одному з портів Одеси.

Під час пресконференції грецький прем’єр повідомив, що вибухи сталися неподалік від них.

Зеленський, своєю чергою, наголосив російській армії без різниці, кого вони атакують.

“Це військові, цивільні, міжнародні гості ‒ цим людям все одно. Вони або з глузду з’їхали, або повністю не контролюють, що їхня терористична армія діє”, – сказав він.

Відомо також, що унаслідок цієї атаки росіян є загиблі та поранені.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.