На переговорах з фермерами Туск пообіцяв скоротити надлишки зерна, протести продовжуються

Джерело: Reuters

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск на переговорах з фермерами в суботу, 9 березня, пообіцяв скоротити надлишок зерна на внутрішньому ринку, але лідери профспілок заявили, що вони продовжують протести.

“Прем’єр-міністр сказав фермерам, що будуть доступні гроші, щоб зняти з ринку кілька мільйонів тонн зерна”, — сказав журналістам заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак.

Він додав, що лідер спілки фермерів NSZZ RI Solidarnosc Томаш Обшанскі заявив після зустрічі, що протести триватимуть і будуть сильнішими.

Один з фермерів Анджей Собоцінський сказав журналістам після участі у зустрічі, що роботи з надлишками зерна недостатньо.

“Якщо зерно продовжить надходити з Росії та інших країн, проблема залишиться”, — сказав він.

Раніше лідери фермерів сподівалися провести переговори з Туском у вівторок, але їхній запит було відхилено. Туск, однак, запросив їх на переговори в суботу.

“Насправді ми пішли із зустрічі ні з чим”, – сказав міністр журналістам.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

Колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, котра також відома своїми танцями з Путіним на власному весіллі, нині остаточно переїхала до Росії та стала там “амбасадоркою зі збереження амурського тигра”.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.