«На гадку не спадає здатися» — глава УГКЦ про слова Папи Римського щодо перемовин

Джерело: пресслужба УГКЦ

Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук відреагував на слова Папи Римського щодо перемовин у війні, сказавши, шо вірить у здатності українців вистояти проти РФ.

“Україна зранена, але нескорена. Україна змучена, але вона стоїть і вистоїть. Повірте мені, нікому й на гадку не спадає здатися. Навіть там, де сьогодні ідуть бойові дії; послухайте наших людей в Херсоні, Запоріжжі, Одесі, Харкові, Сумах. Бо ми знаємо, якщо Україна, не дай, Боже, була б хоча частково завойована — пошириться межа смерті” – сказав він.

Шевчук додав, що РФ хотіла залити кров’ю увесь Київ.

“Приїдьте в Україну і подивіться. Хто з вас не вірить у перемогу України — йдіть до сповіді. Бо це означає, що ми мало довіряємо присутньому в тілі українського народу живому Богові”, — додав він.

Довідка. Раніше Папа Римський Франциск сказав в інтерв’ю, що Україна повинна мати “мужність під білим прапором” вести переговори з Росією про припинення війни.

“Я вважаю, що найсильнішим є той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей і має мужність під білим прапором вести переговори”, — сказав Франциск, додавши, що переговори мають відбуватися за допомогою міжнародних сил.

Невдовзі директор Ватиканської пресслужби Маттео Бруні опублікував роз’яснювальну заяву після слів Папи Римського про те, що Україна повинна мати “мужність під білим прапором” вести переговори з Росією про припинення війни.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…