Reuters: власники облігацій України готові створити комітет кредиторів для перегляду боргу

Джерело: Reuters

Чотири особи, які безпосередньо знайомі з обговореннями, повідомили виданню Reuters, що власники облігацій України за кордоном ведуть переговори про створення комітету кредиторів перед переговорами з країною про перегляд боргу.

Для України дуже важливо забезпечити реструктуризацію до того, як у серпні закінчиться дворічне заморожування виплат, узгоджене власниками непогашених міжнародних облігацій на суму 20 мільярдів доларів.

За словами двох джерел, офіційна група може розпочати переговори напередодні весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду, які мають розпочатися 17 квітня у Вашингтоні.

У виданні зазначають, що це буде перша спроба формалізувати боргові переговори між власниками приватних облігацій і країною.

За даними Reuters, формальна група зможе взаємодіяти з урядом для проведення детальних обговорень та обміну конкретними пропозиціями, використовуючи конфіденційну інформацію.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…