У Латвії арештували двох чоловіків, які малювали на будинках символи російської агресії

Джерело: Delfi

Суд у Латвії взяв під арешт двох затриманих чоловіків, які тривалий час малювали на будинках Риги літеру “Z”, підтримуючи військову агресію РФ проти України.

За даними видання, працівники муніципальної поліції 4 березня помітили в одному з районів Риги чоловіка, який чорною фарбою малював на фасаді будівлі літеру “Z”.

“Інформація була передана Ризькому Зіємельському управлінню поліції, яке розпочало з’ясування обставин та зайнялося пошуком підозрюваного”, – йдеться в повідомленні.

У ніч на 14 березня Державна поліція Латвії затримала підозрюваного 1992 року народження. Під час обшуку в його квартирі було вилучено предмети, які можуть бути доказом у межах розпочатого кримінального процесу. Під час розслідування вдалося встановити, що фігурант мав спільника, якого теж затримали.

Чоловіки зізналися, що знаки російської агресії намалювали загалом не менше 35 разів – на фасадах будинків у кількох ризьких мікрорайонах. Обидва раніше потрапляли в поле зору органів правопорядку за псування майна.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.