Маріупольці поділилися враженнями після перегляду оскароносного фільму Чернова

Джерело: блогерка Samarska

Під короткими відео з оскароносного фільму Мстислава Чернова “20 днів в Маріуполі” своїми історіями та спогадами поділилися самі маріупольці.

Зокрема коментарі жителів Маріуполя опублікувала на своїй особистій сторінці блогерка Samarska.

“Я побачила свій будинок у кадрі і робила скриншоти – не могла спинитися. Він розвалений уже, але хоч щось, на памʼять”, – написала одна з глядачок.

Історію своєї мами також розповіла одна з мешканок міста.

“Моя мама в дитсадку десятки років пропрацювала. І на тому епізоді, де діти в підвалі, вона так вдивлялася і шепотіла: хоч би всі мої вижили, хоч би всі мої вижили”, – написала вона.

Дехто поділився власними спогадами про останні дні в Маріуполі: “Я зараз згадую і думаю: як же ми виїхали??, “А я думаю: як ми вижили?”

Водночас блогерка оприлюднила декілька кадрів з фільму.

Фото: Samarska

Фото: Samarska

Фото: Samarska

Фото: Samarska

“Мені здається, тільки маріупольці й коментували. Інші ніби не мали морального права коментувати”, – зазначила вона.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. 

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.

Вже наступного тижня президент Володимир Зеленський матиме ще один шанс представити план перемоги на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, яке відвідає глава США Джо Байден. Після того, як Зеленський не домігся скасування ракетних обмежень, Київ може отримати якусь іншу допомогу під час зустрічі у Німеччині, повідомив західний дипломат.