У Білорусі на 15 діб арештували пастора через заклики молитися за Україну

Джерело: Радіо Свобода

В Білорусі арештували пастора євангелічної церкви з Новолукомля Олександра Зарецького на 15 діб за те, що він закликав молитися за Україну у своїх проповідях.

Затриманий пастор, згідно з повідомленням, під час чергування в храмі “у присутності громадян з метою вираження своїх суспільно-політичних інтересів” зробив такі висловлювання:

“Помолімося за тих, хто сидить у в’язницях з надуманих причин”, “Подивіться, як вищі чиновники говорять одне, а на вулицях люди бачать інше”, “Помолімося за Україну, прийдемо на молитви за Україну”.

Суд визнав, що з такими заявами пастор “брав участь у пікетуванні” без необхідного дозволу райвиконкому.

Сам Зарецький на суді не визнав себе винним і стверджував, що його слова були вирвані з контексту.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.