У США суд виніс вирок жінці, яка залишила 16-місячну доньку одну на 10 днів: дитина померла

Джерело: The Washington Post

У США суд виніс вирок жінці, яка поїхала у 10-денну відпустку, залишивши свою 16-місячну доньку одну. Дівчинка за час відсутності матері померла, а жінка проведе за ґратами решту життя.

Інцидент трапився у червні 2023 року у Клівленді. 32-річна Крістель Канделаріо залишила свою 16-місячну доньку Джейлін вдома одну у манежі, поїхавши у Детройт та Пуерто-Ріко.

За даними прокурорів, коли вона повернулась, то виявили, що донька не реагує на неї. Канделаріо одразу зателефонувала до поліції. Поки екстренні служби їхали до будинку жінки, вона переодягнула свою доньку. Фахівці на місці констатували смерть дитини.

Експерти встановили, що смерть дівчинки настала унаслідок голоду та зневоднення. Дівчинка важила близько 6 кг, тоді як під час останнього медогляду, за два місяці до смерті, її вага становила 9 кг.

Суддя окружного суду Брендан Шіхан сказав, що смерть дитини “не була просто недоглядом” і сказав, що у матері було кілька можливостей втрутитися та врятувати життя дочки.

“Ви вчинили найвищий акт зради, залишивши свою дитину наляканою, самотньою, незахищеною, щоб вона зазнала найжахливішої смерті, яку я тільки чув – без їжі, без води, без захисту”, – сказав він.

Суддя також звинуватив жінку у тому, що вона “не виявила докорів сумління”.

Оголошуючи вирок – довічне ув’язнення – суд порівняв його з ув’язненням, яке пережила донька Крістель перед смертю.

“Єдина різниця полягатиме в тому, що в’язниця принаймні нагодує вас і дасть воду, в якій ви їй відмовили”, – сказав він.

Відомо, що у жінки також є старша донька. Де вона перебувала на час відсутності матері у червні 2023 року, невідомо.

Адвокат засудженої під час винесення вироку заявив, що Крістель страждала від депресії та мала проблеми з психічним здоров’ям, хоча жінку визнано придатною, аби посттати перед судом.

Він наголосив, що Крістель “немає виправдання”, однак натякнув, що її лікування, яке вона отримувала до інциденту, було недостатнім.

Сама Крістель на засіданні суду заявила, що смерть доньки “принесла їй так багато болю”. Вона також висловила сподівання, що батьки та донька пробачать її.

“Я не намагаюся виправдовувати свої дії, але ніхто не знав, скільки я страждала, і через що проходила”, – сказала вона.

  • Суд у Пакистані засудив 22-річного студента до смертної кари за звинуваченням у богохульстві через повідомлення у WhatsApp.

Студія Marvel показала трейлер майбутнього фільму “Громовержці”, який менш ніж за добу зібрав понад 10 мільйонів переглядів.

На фронті, у війні проти росіян, загинув військовий НГУ Василь Особа, — чоловік доньки мовознавиці Ірини Фаріон Софії Семчишин.

Американський актор Кіану Рівз, зокрема відомий ролями у фільмах “Швидкість” та “Матриця”, вперше дебютував у професійних автоперегонах на легендарному треку в Індіанаполісі. Попри те, що актор зійшов із траси після виходу з дев’ятого повороту, він зумів продовжити гонку.

5 жовтня львівський блогер Ніколас Карма розповів про напад на нього в центрі Полтави. За словами блогера, до його шиї приставили пістолет після суперечки із чоловіками. Одним з учасників конфлікту був начальник районного ТЦК та СП Олександр Логвиненко. Речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін зазначив, що Ніколас Карма навмисне почав конфлікт з військовослужбовцем.

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.