Міноборони: У першому півріччі 2024 року планують відкрити 27 центрів рекрутингу для ЗСУ

Джерело: пресслужба Міноборони

19 березня уповноважений Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець повідомив, що у першому півріччі 2024 року в Україні мають намір відкрити 27 нових рекрутингових центрів для вступу до Збройних сил України.

Зокрема у центрах надаватимуть прості відповіді на запитання зокрема, які є частини, які є посади в частині, де буде проходити служба, чи врахують фах, досвід, стан здоровʼя.

Наразі найбільший запит спостерігається на операторів БПЛА, водіїв-механіків, медиків, фахівців сфери IT та інших категорій професій, чиї знання та вміння потрібні у Силах оборони держави.

Наша мета створити мережу таких центрів, щоб кожна людина, яка шукає себе як захисник України, яка розуміє, що треба долучатися до захисту країни, могла сюди прийти і зʼясувати всі повʼязані з цим питання. Рекрутинг — це найперше про добровільне долучення до захисту батьківщини. Це перша вхідна точка між громадянином і ЗСУ, – зазначив Бежевець.

19 березня у Запоріжжі запрацював вже другий рекрутинговий центр для ЗСУ. Центр працюватиме як консультативно-інформаційний офіс, який, за необхідності, здійснюватиме супровід охочих вступити до Сил оборони.

У лютому у Львові запустили перший в Україні Центр рекрутингу для вступу до Збройних сил України. Ця установа діє незалежно від центрів комплектування за ініціативою Міністерства оборони України та Львівської міської ради.

Стало відомо, що Міністерство оборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України. У відомстві зазначили, що алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.