Уряд Саудівської Аравії хоче створити фонд для інвестицій у ШІ обсягом близько $40 млрд

Джерело: The New York Times

Уряд Саудівської Аравії має намір створити фонд у сфері штучного інтелекту (ШІ). До нього планують залучити приблизно $40 мільярдів, призначених для інвестицій.

Протягом останніх тижнів представники Державного інвестиційного фонду Саудівської Аравії провели переговори щодо можливого партнерства з різними фінансовими установами.

Одним із потенційних партнерів стала компанія Andreessen Horowitz, що є однією з провідних венчурних фірм у Кремнієвій долині. Утім, джерела попередили, що плани можуть ще змінитися.

У разі реалізації цих планів, технологічний фонд зробить Саудівську Аравію найбільшим інвестором у сфері штучного інтелекту у світі. Це також підтвердить глобальні бізнес-амбіції країни та її зусилля у диверсифікації економіки та підтвердженні свого впливу в глобальній геополітиці.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що тривають делікатні переговори з Білим домом стосовно дозволу Україні використовувати ракети Storm Shadow по території Росії, стверджуючи, що настав час для “мужності”.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 23 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог заперечив інформацію щодо причетності спецслужб країни до підриву пейджерів членів угруповання “Хезболла” у Лівані. Глава країни заявив, що ліванське угруповання має чимало ворогів.

Станом на 22 вересня ЗСУ відновили раніше втрачені позиції на Донеччині та просунулися на Курщині.

Міністерство закордонних справ України у своїй заяві від 22 вересня рішуче засудило черговий прояв зневаги Республіки Білорусь до суверенітету та територіальної цілісності України — проведення так званої “офіційної” зустрічі Олександра Лукашенка з представником російської окупаційної влади на тимчасово окупованій частині території Донецької області України Денисом Пушиліним.