З останньої масованої атаки Києва минуло 44 дні: сьогодні сили ППО збили близько 30 ракет

Джерело: КМВА.

Сьогодні близько 5 ранку, після паузи в 44 дні, Росія масовано вдарила ракетами по Києву. Повітряна тривога у столиці тривала майже 3 години.

Шестеро осіб постраждали в Шевченківському районі столиці, четверо – у Святошинському. На цю хвилину достеменно відомо про двох постраждалих – дівчинки 11 років та чоловіка 38 років. Без загиблих.

Противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території РФ.

Після складних маневрів в суміжних областях, ракети заходили на столицю одночасно з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено близько тридцяти ракет, зокрема і балістичних.

У Святошинському районі падіння уламків ракети на приміщення дитсадка та житловий будинок, ударною хвилею повибивало вікна в двох девʼятиповерхових будинках.

У Шевченківському районі палають на стоянці автівки та квартира в житловому будинку; рятувальники евакуйовують мешканців квартир, де відбулося займання.

У Подільському районі уламки впали на територію двох підприємств, загоряння в трансформаторній підстанції та в двоповерховій нежитловій будівлі. Також на районі палає дах житлового будинку.

Всі екстрені служби працюють на місцях пригод, триває ліквідація наслідків ракетного удару.

  • Голова Міжнародного кримінального суду у Гаазі Томоко Акане, котра видала ордер на арешт Володимира Путіна, заявила, що російському президенту Володимиру Путіну не уникнути правосуддя за воєнні злочини в Україні.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.