У Харкові без електроенергії залишились близько 700 000 мешканців

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Унаслідок ранкової атаки РФ по енергооб’єктах України у Харкові без електропостачання залишились сотні тисяч споживачів.

За словами Синєгубова, ворог масовано атакував енергетичну інфраструктуру Харкова.

“Без електроенергії близько 700 000 споживачів. Триває ліквідація наслідків. Ситуація контрольована, фахівці працюють”, – повідомив він.

У місті розгорнуто всі пункти Незламності, за потреби можна звертатися до них. Знайти адреси можна у застосунку “Дія”, на мапі, або за допомогою чат-боту @nezlamnistbot.

Також відомо, що внаслідок обстрілу постраждав 43-річний працівник одного з об’єктів енергоінфраструктури. Стан задовільний, йому надана медична допомога.

Додамо, що унаслідок ранкового масованого удару РФ по енергооб’єктах України аварійні графіки відімкнень електроенергії застосовані у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Донецькій областях та в Одесі.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.