Загніздували на висоті 295 метрів: українські полярники показали пінгвінів-верхолазів

Джерело: Національний антарктичний науковий центр/Facebook

Українські полярники зі станції “Академік Вернадський” показали пінгвінів-верхолазів, які загніздували на висоті 295 метрів над рівнем моря.

Для розуміння на скільки це високо біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко, який рахував птахів, розповів, що для того, аби спуститися з такої висоти йому довелося йти понад пів години.

Пінгвіна-верхолаза з пташеням вчений виявив на мисі Туксен півострова Київ. Він розташований неподалік острова Галіндез, де знаходиться українська антарктична станція “Академік Вернадський”.

До того найвищими точками, де науковцю зустрічалися гнізда пінгвінів, були скелі на островах Бут та Ховгард висотою 180 метрів над рівнем моря.

Загалом субантарктичні пінгвіни люблять робити гнізда на підвищеннях, адже так менше шансів, що їх засипле снігом, і відповідно – більше шансів на успішне виведення потомства. Але чому деякі чорно-білі пташки забираються аж на такі височини – вчені поки не мають логічного пояснення.

Найімовірніше на час початку гніздування мало вільних від снігу ділянок, тож пінгвіни забираються повище, де швидше сходить сніг.

“А може, їм просто подобається чудовий краєвид на Антарктику, який відкривається з таких місць”, – припустили науковці.

Нагадаємо, що українські вчені постійно відстежують динаміку поширення та розмноження антарктичних птахів у контексті зміни клімату.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.