США засудили терористичну атаку в Москві

Джерело: Держдепартамент США

Держдепартамент США опублікував заяву держсекретаря Ентоні Блінкена у зв’язку з терактом, що стався в московському концертному залі “Крокус Сіті Хол”.

“США рішуче засуджують смертоносний терористичний акт у Москві. Ми висловлюємо найглибші співчуття сім’ям і близьким загиблих і всім, хто постраждав від цього огидного злочину. Ми засуджуємо тероризм у всіх його формах і солідарні з народом Росії, який сумує за загибеллю людей внаслідок цієї жахливої події”, – йдеться в заяві Блінкена.

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр також запевнила, що США “рішуче засуджують мерзенний теракт” у “Крокус Сіті Холі”, назвавши розстріл людей “жахливим”.

“Ми висловлюємо найглибші співчуття тим, хто втратив близьких, а також тим, хто був поранений або постраждав унаслідок цих нападів на невинних цивільних осіб. ІДІЛ – спільний ворог-терорист, якого необхідно перемогти всюди”, – наголосила вона.

Що трапилось?

Увечері 22 березня, в Підмосков’ї озброєні люди влаштували стрілянину в ТЦ Crocus City Hall.

В цей час там розпочинався концерт гурту “Пікнік”. За словами очевидця, невідомі влаштували стрілянину у холі та у самій залі перед початком концерту. Нападники також застосували вибухівку, спричинивши масову пожежу. Пізніше росЗМІ повідомили про другий вибух в ТЦ Crocus City Hall.

Згодом стало відомо, що терористична організація “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за стрілянину в московському ТЦ Crocus City Hall. Цю інформацію підтвердили у США.

Також за даними росЗМІ, спецслужби РФ підтвердили, що США попередили їх про теракт.

Згодом ФСБ РФ повідомило про затримання у Брянській області 11 осіб, з яких 4 – ті, хто 22 березня вчинив стрілянину у ТЦ Crocus City Hall у Підмосков’ї. Затримані нібито тікали у бік українського кордону.

В Ірані триває пошуково-рятувальна операція на місці аварії гелікоптера, у якому знаходився президент Ебрагім Раїсі, а також глава МЗС країни Хоссейн Амір-Абдуллахіан та інші особи.

Російські війська нещодавно підтвердили просування в межах Вовчанська (на північний схід від міста Харків) і продовжили наступальні операції в цьому районі.

20 травня відзначається Всесвітній день метролога, Всесвітній день травматолога, Європейський день моря та Всесвітній день бджіл. За церковним календарем вшановують пам’ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія.

За даними синоптиків, у понеділок, 20 травня, в низці областей України збережеться суха та тепла погода.

У Центрі національного спротиву повідомили, що ворог посилює заходи з поширення дезінформації серед місцевого населення на тимчасово окупованих територіях.