SWIFT має намір розробити нову платформу протягом наступних одного-двох років

Джерело: Reuters

Глобальна банківська мережа обміну повідомленнями SWIFT має намір розробити нову платформу протягом наступних одного-двох років. Компанія прагне інтегрувати зростаючу кількість центральних банків, які працюють над цифровими валютами, в їхню чинну фінансову систему.

Це буде важливим кроком для екосистеми цифрових валют центральних банків, враховуючи значення SWIFT у світовій банківській сфері, і, можливо, буде готовим до моменту запуску перших великих проєктів.

Приблизно 90% центральних банків всього світу досліджують цифрові варіанти своїх національних валют. Більшість з них прагне не відставати від розвитку криптовалют, таких як біткойн, але зазнає технологічних складнощів.

Нік Керіган, керівник відділу інновацій SWIFT, заявив, що їхнє найновіше дослідження, в якому брали участь 38 учасників з центральних банків, комерційних банків і розрахункових платформ, було одним з найбільших глобальних у сфері цифрових валют центральних банків і “токенізованих” активів.

Цей проєкт покликаний забезпечити, щоб цифрові валюти різних країн могли взаємодіяти між собою, навіть якщо вони будуть базуватися на різних технологічних підходах, тим самим мінімізуючи ризики фрагментації платіжної системи.

Крім того, Керіган вказав на прогноз Boston Consulting Group (BCG), згідно з яким до 2030 року активи на суму близько 16 трильйонів доларів можуть бути “токенізовані”, що дасть галузі новий масштаб і можливості для розвитку.

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, в жіночому психоневрологічному інтернаті, працівниця, ймовірно, побила свою підопічну.

У Тбілісі у власному помешканні знайшли мертвою трансгендерну модель, учасницю конкурсу краси Miss Trans Star International Кесарію Абрамідзе.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.