По Харкову вперше з 2022-го року вдарили авіабомбами: по школі та багатоповерхівках

Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов підтвердив чутки щодо ударів по Харкову керованими авіаційними бомбами (КАБ) – вперше з 2022 року.

Джерело: Сергій Болвінов

Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250“, – повідомив Болвінов.

Загалом КАБами ударили двічі: перше влучання – по загальноосвітній школі, друге – поміж житлових будинків. Росіяни для ударів по Харкову не використовували авіацію вже протягом двох років.

Відомо про одного загиблого чоловіка, який під час удару перебував на вулиці, біля будинку.

Згідно з інформацією мера Харкова Ігоря Терехова, кількість поранених зросла до 16 осіб. Триває обхід квартир, що постраждали; на місці працюють всі служби, розпочалася рятувальна операція.

Сергій Болвінов звернувся до харків’ян і гостей міста:

Я знаю – всі звикли до сигналу повітряної тривоги. Мало хто реагує на нього та ховається в укриття. Але я не втомлюся попереджати – ворог використає і це. Нині застосовує важче озброєння по місту. Тому закликаю:  бережіть своє життя та життя дітей і близьких. Зважайте на можливість повторних ударів“.

  • Нагадаємо, що сьогодні, 27 березня, армія РФ завдала двох ударів по багатоквартирних будинках Шевченківського району Харкова.

У Центрі національного спротиву повідомили, що ворог посилює заходи з поширення дезінформації серед місцевого населення на тимчасово окупованих територіях. 

Станом на 22:30 19 травня ситуація на фронті залишається напруженою, однак контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання росіянами планів наступу.

Минулої ночі Сили оборони, ймовірно, атакували безпілотниками військове летовище в Краснодарському краї РФ, поінформували джерела.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї, однак, зауважив, що рішень ще немає.

Глава Великої Британії Грант Шаппс закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus та дозволити завдавати ударів по тимчасово окупованому Криму.