У Великій Британії стався масштабний витік даних виборців через китайські кібератаки

Джерело: The Guardian

Китай міг отримати доступ до особистих даних мільйонів британських виборців через фінансовані державою кібератаки на членів парламенту Великої Британії.

За даними видання, об’єктами кібератак, які підтримуються урядом Китаю, стали 43 члени британського парламенту. Унаслідок однієї з атак, яка була спрямована на виборчу комісію, Пекін отримав доступ до даних близько 40 мільйонів виборців.

Зазначається, що Сполучене Королівство може ввести санкції проти осіб, які, як вважається, причетні до вчинення кібернападів.

Група з чотирьох політиків, які рішуче виступають проти Китаю, була викликана на брифінг директора служби безпеки парламенту Великої Британії Елісон Джайлз внаслідок атак. Усі четверо є членами групи тиску Міжпарламентського альянсу по Китаю (IPAC), що займається питаннями, пов’язаними з КНР. Дехто з політиків готується до проведення публічного виступу про китайські кібернапади.

Представник уряду Великої Британії не надав коментарів з цього приводу на запит видання.

Швейцарські виконавці під псевдонімом Nemo (справжнє ім’я Немо Меттлер) з піснею The Code стали переможцями…

Україна зайняла третє місце на “Євробаченні-2024”. Нашу країну представляли Jerry Heil та alyona alyona з піснею “Teresa & Maria”.

Триває оголошення балів від журі пісенного конкурсу “Євробачення-2024”. Журі Чехії та Молдови дали Україні 12…

Шведська поліція вивела кліматичну активістку Ґрету Тунберг, яка брала участь у пропалестинському мітингу, за межі арени Мальме, де проходить фінал “Євробачення-2024”.

Протягом дня, 11 травня, російські загарбники здійснили 21 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 93 вибухи.