Кількість постраждалих внаслідок ударів РФ по Харкову зросла до 19

Джерело: голова Харківської ОДА Олег Синєгубов

Сьогодні, 27 березня, армія РФ завдала двох ударів по багатоквартирних будинках Шевченківського району Харкова, внаслідок чого постраждали 19 осіб, серед яких – 4 дитини.

“Жахливий терор серед білого дня проти цивільного населення. Проти дітей, жінок. Звичайних мирних людей. Схоже, росіяни вирішили випробовувати свої модифіковані бомби на мешканцях житлової забудови. По дитячому майданчику, по школі, по лікарні”, – йдеться в повідомленні.

За словами Синєгубова, на даний момент – 19 постраждалих, серед яких 4 дитини. Один цивільний чоловік загинув.

У постраждалих – поранення легкого або середнього характеру. Надається вся необхідна медична допомога.

Фото: Синєгубов

“Станом на зараз маємо інформацію щодо часткової руйнації двох п’ятиповерхівок, лікувальної установи, адмінбудівлі, місця загального користування. Від ще одного прильоту частково пошкоджено будівлю навчального закладу. Загалом пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок”, – розповів очільник ОДА.

Синєгубов зазначив, що обстріл житлових будинків, ймовірно, здійснено боєприпасом УМПБ Д-30.

“Він достатньо потужний, за силою вибуху – середнє між авіабомбою та ракетою. Боєприпас калібром 30 см може літати на відстань до 90 км. Застосовують як із літака, так і з РСЗВ “Смерч”. Остаточна інформація після експертизи”, – пояснив він.

При цьому голова ОДА запевнив, що мешканцям пошкоджених від влучання будинків буде надано гумдопомогу та запропонують тимчасове житло.

Продовольчий гігант Danone повідомив, що завершив продаж своїх активів та виходить з російського ринку, на який припадало близько 5% світових продажів компанії і де працював понад 30 років.

Президент Болгарії Румен Радев, відомий своїми негативними поглядами на Україну, висловив думку, що Києву перемогти Росію військовими засобами не вдасться.

Біля Вовчанська Харківської області прикордонники знищили російський пункт пілотування безпілотників.

В Україні триває 817-та доба повномасштабної війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 493 тисячі осіб.

У Національній гвардії показали, як вибивають росіян із лісосмуг у Харківській області.