Україна закликала союзників надати додаткові системи ППО

Джерело: пресслужба місії Україна-НАТО

28 березня у штаб-квартирі НАТО відбулось екстрене засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів через ракетні обстріли Росією української території.

Під час засідання Україна закликала західних союзників надати додаткові системи та ракети ППО.

Міністр оборони Рустем Умеров поінформував послів і “закликав країни-члени НАТО надати додаткові системи протиповітряної оборони та ракети для захисту українських міст і громадян”, повідомили в українській місії при НАТО.

Наразі Україна зазнає критичну нестачу боєприпасів. Без допомоги союзників, вже до кінця місяця у країни можуть скінчитися запаси ракет систем ППО для захисту своїх міст.

Згідно з українськими джерелами, запаси ракет для захисту таких міст, як Одеса, де через російський обстріл 15 березня загинула 21 особа, швидко скорочуються.

Це означає, що замість того, щоб намагатися збити чотири з п’яти російських ракет, як це відбувається зараз, Україні скоро доведеться розподілити свої системи ППО на збиття лише однієї з п’яти. Це матиме “значний вплив на міські центри України”, цитує Washington Post слова двох українських посадовців.

13 травня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що доручив підготувати звіт стосовно зведення фортифікаційних споруд у регіоні.

Триває вісімсот десята доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано близько 140 бойових зіткнень.

Премʼєр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що країна найближчим часом спорядить Силам оборони обіцяні винищувачі F-16.

На російській міні у Чорнобильській зоні підірвалася Червонокнижна тварина – дикий кінь Пржевальського.

13 травня посол Німеччини в Україні Мартін Єгер повідомив, що Берлін готує до передачі Україні ще один комплекс IRIS-T вже цього місяця.