На Львівщині внаслідок нічної атаки РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький

У Львівській області унаслідок нічної масованої атаки РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

Росія випустила по Львівщині 11 ударних безпілотників та дві ракети “Кинджал”. Усі БпЛА були збиті, однак ракети збити не вдалось.

“Уламки ворожої зброї пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури у нашій області. На щастя, обійшлося без загиблих та травмованих”, – повідомив Козицький.

Додамо, що цієї ночі, 29 березня, війська РФ масовано атакували Україну ракетами та дронами. За даними МВС, загалом було атаковано 10 областей. Ціль росіян – енергетичні об’єкти України.

У Міненерго раніше повідомляли, що окупанти атакувати енергетичну інфраструктуру на Дніпропетровщині, Полтавщині та Черкащині. У ДТЕК повідомили, що було серйозно пошкоджено три ТЕС компанії.

Станом на вечір 13 травня Сили оборони продовжують мужньо тримати оборону України. З початку доби відбулося 148 бойових зіткнень, противник завдав 6 ракетних, 30 авіаційних ударів із застосуванням 40 КАБів, майже 300 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 2,5 тисячі обстрілів позицій наших військ.

Перестановка в міністерстві оборони РФ є ще одним свідченням того, що глава РФ Володимир Путін “відчайдушно прагне підтримати” своє повномасштабне вторгнення в Україну, заявив 13 травня заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель.

Компанія “Ел-енерго” режисера “Слуги народу” Олексія Кірющенка з жовтня 2023 року по травень 2024 року уклала 12 контрактів на понад 750 мільйонів гривень на постачання електроенергії від комунальних підприємств.

Станом на 13 травня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад російської армії та техніку противника.

Українські волонтери, котрі створили застосунок для перевірки приватності в месенджері Telegram, запропонували розробити захищений сервіс комунікацій у “Дії”, поінформували представники ГО “Аналітичний центр Інформаційних ресурсів”.