В OpenAI позбавили гендиректора Сема Альтмана права власності на свій фонд стартапів

Джерело: Reuters

OpenAI змінила структуру управління своїм фондом венчурного капіталу, який підтримує стартапи у сфері штучного інтелекту, і тепер гендиректор Сем Альтман більше не володіє та не контролює його, згідно зі заявою до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC)

Зміни, які були задокументовані в заяві від 29 березня, сталися після того, як Альтман контролював OpenAI Startup Fund, що викликало певне здивування через нестандартну структуру. Хоча цей фонд рекламувався як корпоративний венчурний підрозділ — Альтман залучив до нього зовнішніх обмежених партнерів і приймав інвестиційні рішення.

В OpenAI стверджували, що Альтман не мав фінансового інтересу в цьому фонді, попри право власності.

У заяві представник OpenAI заявив, що початкова структура генерального партнера фонду була тимчасовою угодою, і ці зміни надають додаткової ясності. Фонд інвестує 175 мільйонів доларів, отриманих від партнерів OpenAI, таких як Microsoft, а сама OpenAI не є інвестором.

Згідно з документом, контроль над фондом тепер перейшов до Ієна Хетевея, партнера фонду з 2021 року, а Альтман більше не буде генеральним партнером фонду.

OpenAI також заявила, що після драматичного вигнання Альтмана з компанії у листопаді минулого року незалежне розслідування дійшло висновку, що він не порушив безпеку продуктів або фінанси OpenAI.

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.