57 країн візьмуть участь в конференції «Відновлення справедливості для України» в Гаазі

Джерело: Дмитро Кулеба/Instagram

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за результатами зустрічі з главою МЗС Нідерландів Ханке Бряунс Слот повідомив, що сьогодні, 2 квітня, представники 57 країн візьмуть участь в конференції “Відновлення справедливості для України” в Гаазі.

“Росія має понести відповідальність за всі свої жахливі злочини. Саме для цього ми сьогодні тут, у Гаазі. 57 країн візьмуть участь в конференції “Відновлення справедливості для України”, – зазначив Дмитро Кулеба.

За його словами, конференцію “Відновлення справедливості для України”, організовано Україною, Нідерландами та Єврокомісією, аби подолати безкарність і врешті забезпечити компенсації постраждалим.

“Конференція в Гаазі – це правильне місце та час, щоб активізувати зусилля та довести, що справедливість неминуча” –  наголосив Дмитро Кулеба.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.