РФ малює фальшиві винищувачі на аеродромах, щоб заплутати ЗСУ – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

Британські розвідники зауважили, що після успішних атак на російські аеродроми окупанти намагаються вберегтись від нових втрат, малюючи фальшиві винищувачі.

Зокрема на аеродромі Кіровське у тимчасово окупованому Криму на землі росіяни намалювали фальшиві винищувачі.

Подібні випадки зафіксовано також щонайменше на 12 авіабазах РФ, що свідчить про рівень занепокоєння Росії новими українськими атаками і можливістю їх відбити.

Утім, наголосили розвідники, російські гелікоптери приземляються на намальовану “авіацію”, що зводить нанівець старання окупантів обманути ЗСУ.

“Це також розкриває справжній бойовий порядок або чисельність авіації на цих авіабазах, яку Росія, ймовірно, намагається приховати від української розвідки”, –  мовиться у повідомленні.

  • Росія посилила оборону військово-морської бази в Новоросійську, розмістивши біля входу до порту чотири баржі для захисту від атак надводних дронів, свідчать дані супутникових знімків.

Букви підготували підбірку різноманітних фільмів, які вийдуть на екрани вже в жовтні.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Міністерство юстиції США відкрило кримінальні звинувачення проти трьох іранських оперативників, підозрюваних у зламі президентської кампанії Дональда Трампа та поширенні викраденої інформації в ЗМІ.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.