У Таїланді мавпи напали на місто і розділилися на дві «банди»

Джерело: Daily Mail

У Таїланді у місті Лопбурі тисячі мавп розділилися на дві ворогуючі “банди”, що змусило поліціянтів озброюватися рогатками та транквілізаторами для боротьби з небезпечними приматами. Останніми роками Лопбурі став відомий своєю популяцією мавп, що вийшла з-під контролю: інколи вони навіть захоплюють порожні будівлі.

Місцева поліція стала використовувати рогатки, аби атакувати некерованих приматів, що часто перелазять по автомобілях і крадуть їжу з магазинів і в туристів, а також псують майно. Це сталося після того, як генерал-майор поліції Апірак Вечканчана, начальник поліції провінції Лопбурі, наказав створити спеціальний підрозділ для боротьби з агресивними дикими мавпами.

За його словами, здебільшого поліціянтам треба використовувати рогатки –як засіб стримування або залякування, а не для того, щоб завдавати кривди мавпам. Вони можуть використовувати каміння, щоб стріляти у тварин, лише якщо немає інших способів контролювати їх, не давати їм красти та знищувати майно.

Фото: Viral Press

Співробітники Департаменту національних парків, дикої природи та охорони рослин також почали відловлювати деяких із мавп-кривдників і переселяти їх у тимчасові притулки. Однак, як повідомляється, у них виникли труднощі, оскільки примати, які вже знайомі із пістолетами з транквілізаторами, підіймалися на високі будівлі та будинки щоразу, коли правоохоронці наближалися.

Наті Круттака, співробітник Бюро охорони природи №1, сказав, що їм доводиться ховати свої обличчя та пістолети з транквілізаторами, щоб мавпи їх не побачили.

Крім того, ці мавпи раніше були учасниками масових бійок у розпал пандемії, коли не вистачало їжі. Напади на автомобілі, будинки, ринкові прилавки та відвідувачів вже тоді ставали частішими.

Фото: Getty Images

Попри небезпеку, місцеві жителі прагнуть залишити мавп у місті, оскільки вони є популярними серед туристів з усього світу, які годують їх солодкими ласощами.

Уряд Таїланду намагається контролювати проблему макак, але вжив заходів для управління популяцією мавп по всій країні, включаючи створення заповідників, програми масової стерилізації, навчання громадськості тому, як правильно поводитися з тваринами, і переселення їх у більш придатні місця існування.

Українська співачка Аліна Гросу отримала офіційну дипломатичну посаду та стала представницею української культури в Нью-Йорку. Інформацію стосовно призначення оприлюднила голова дипломатичних відносин між Америкою та іншими країнами ООН під час концерту в Нью-Йорку.

Сили оборони щотижня автоматично виявляють 12 тисяч одиниць ворожої техніки завдяки платформі штучного інтелекту Avengers Центру інновацій МОУ. Зауважується, що такого результату досягають шляхом автоматичного аналізу відео з дронів та стаціонарних камер.

На фронті загинув український поет, військовослужбовець Тарас Ілля на псевдо “Генерал” – син поетів Валентини Отрощенко та Валерія Іллі. До Сил оборони доєднався кілька місяців тому.

Вночі 22 вересня зафіксували ще один проліт ударного безпілотного апарата РФ поруч із промисловим майданчиком Хмельницької АЕС.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 24 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.