Фільм «Довбуш» здобув Гран-прі на кінофестивалі «Птах» у Великій Британії

Джерело: Держкіно

Український фільм “Довбуш” режисера Олеся Саніна здобув головну нагороду – Гран-прі на українському міжнародному кінофестивалі “Птах” у Великій Британії.

У Великій Британії завершився другий український міжнародний кінофестиваль — “Птах”.

Головною темою українського міжнародного кінофестивалю у Великій Британії під назвою “Птах” є “українська культура та ментальність у контексті європейської”.

Нагороду в номінації “Найкращий повнометражний художній фільм (не про війну)” отримав фільм “БожеВільні” режисера Дениса Тарасова.

Нагороду в номінації “Кращий повнометражний художній фільм про війну” отримав фільм Ахтема Сейтаблаєва “Мирний – 21”.

Нагороду в номінації “Кращий режисер повнометражного ігрового фільму” отримав режисер Денис Тарасов за фільм “БожеВільні”.

Нагороду в номінації “Кращий композитор повнометражного ігрового фільму” отримали Алла Загайкевич та Олександр Чорний за музику до фільму “Довбуш” режисера Олеся Саніна.

Спеціальну відзнаку за створення знакового фільму про видатну історичну постать української культури отримав фільм “Тарас. Повернення” режисера Олександра Денисенко.

Нагороду в номінації “Кращий оператор повнометражного ігрового фільму” отримав Олександр Кришталович за роботу у фільмі “Тарас. Повернення” режисера Олександра Денисенко.

Нагороду в номінації “Кращий сценарій повнометражного ігрового фільму” отримали Ксенія Заставська та Симор Гласенко за сценарій фільму “БожеВільні”.

Нагороду в номінації “Кращий актор другого плану повнометражного ігрового фільму” отримав Олексій Гнатковський за роль Івана Довбуша у фільмі “Довбуш” режисера Олеся Саніна.

Нагороду в номінації “Кращий актор – виконавець головної ролі у повнометражному ігровому фільмі” отримав Костянтин Темляк за роль у фільмі “БожеВільні” режисера Дениса Тарасова.

Перемогу в номінації “Краща актриса повнометражного ігрового фільму” отримала Ірма Вітовська-Ванца за роль Ірини у фільмі “БожеВільні” режисера Дениса Тарасова.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.