Унаслідок обстрілу Харківщини загинуло двоє осіб, серед яких дитина

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Протягом минулої доби, 2 квітня, війська РФ обстріляли низку населених пунктів Харківщини, внаслідок чого загинуло двоє осіб, зокрема 11-річний хлопчик.

Загалом минулої доби окупанти з артилерії та мінометів обстріляли біля 15 населених пунктів області.

Зокрема о 17:00 окупанти відкрили вогонь з артилерії по селу Новоосинове (Куп’янський район), пошкодивши приватний будинок. На місці удару загинув 58-річний чоловік, його 11-річний син зазнав поранень та згодом помер у лікарні.

О 14:30 російські окупанти артилерією обстріляли село Івашки (Богодухівський район). Унаслідок 12 ударів знищено п‘ять житлових будинків. Відсутнє енергопостачання. Без жертв.

О 13:33 зафіксовано влучання по території села Глушківка (Куп’янський район). Без руйнувань та постраждалих. Повторний обстріл о 14:33.

О 08:00 ворог обстріляв село Липці (Харківський район). Внаслідок обстрілу було зруйновано склад-магазин та пошкоджено приміщення установи. Також було пошкоджено приватний житловий будинок та магазин навпроти. Без постраждалих.

Окрім цього, о 23:17 росіяни запустили КАБ по селу Кучерівка (Куп’янський район), внаслідок чого пошкоджено 2 приватних будинки. Обійшлось без постраждалих.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.