Ситуація в енергосистемі України: через негоду знеструмлено 337 населених пунктів

Джерело: Міністерство енергетики України

Внаслідок негоди в Україні знеструмлено 337 населених пунктів. Дефіциту електроенергії не передбачається, енергосистема працює стабільно та збалансовано. 

Через негоду в Україні знеструмлено 337 населених пунктів: 

  • Київська область – 180 населених пунктів, 
  • Чернігівська – 58, 
  • Житомирська – 48, 
  • Хмельницька – 22, 
  • Дніпропетровська – 20, 
  • Черкаська – 5, 
  • Кіровоградська – 4 населені пункти.

Енергетики працюють, аби якнайшвидше повернути світло споживачам. 

Минулої доби у Харкові застосовувалися графіки погодинних відключень – знеструмлювалися близько 230 тисяч споживачів. Також графіки застосовуються сьогодні зранку, 3 квітня, – відключено 115 тисяч абонентів. В інших областях країни обмежень споживачів не планується.

Вчора ввечері на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу троє енергетиків ПАТ “Донбасенерго” дістали поранення. Їх доставили до лікарні й надали допомогу.

  • 2 квітня генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко оприлюднив відео зсередини однієї з українських ТЕС, що постраждала внаслідок масштабного ракетного обстрілу РФ 22 та 29 березня.
  • Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що російська атака 22 березня завдала енергетичній інфраструктурі Харківщини найбільших руйнувань за часи війни.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.