РФ поширює фейки про нібито купівлю Зеленським особняка у короля Великої Британії – ЦПД

Джерело: Центр протидії дезінформації 

Російські пропагандистські телеграм-канали, з посиланням на так звану британську газету London Crier, поширюють неправдиву інформацію про нібито купівлю президентом Зеленським особняка Highgrove House у короля Великої Британії Чарльза III – у ЦПД спростували російські фейки.

Згідно з інформацією так званого видання, вартість королівської резиденції – 20 мільйонів фунтів.

Насправді ця “новина” – чергова вигадка російських пропагандистів, а так звана британська газета є фейковою.

По-перше, сайт London Crier було створено 26.03.2024 (за тиждень до масового поширення цієї “новини”). По-друге, посилання на соціальні мережі газети ведуть на ресурс компанії з продажу шаблонів сайтів. По-третє, автори опублікованих матеріалів у London Crier є анонімними користувачами.

До того ж, у статті немає ні фото чеків, ні договору про купівлю – нічого, що б підтверджувало купівлю особняка. А війну Росії проти України “газета” висвітлює виключно з позиції РФ.

Під час моніторингу Центр протидії дезінформації також встановив, що цю “новину” поширюють видання The Intel Drop, яке вже було помічено в поширенні антиукраїнських фейків, а також російська мережа новинних вебсайтів “Pravda”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.