Законопроєкт про мобілізацію можуть винести на розгляд вже на наступне засідання Ради

Джерело: телемарафон

Законопроєкт про мобілізацію можуть внести на розгляд вже на найближчому засіданні Верховної Ради. Інформацію передав голова Верховної ради Руслан Стефанчук.

“Цей законопроєкт уже пройшов обговорення в Комітеті Верховної Ради, зараз готується таблиця порівняння до другого читання. Я дуже сподіваюся, що на найближчому засіданні Верховної Ради цей законопроєкт буде внесений до зали”, – заявив Стефанчук.

Також було повідомлено, що Верховна Рада прийняла законопроєкт про створення електронного кабінету для військовозобов’язаних та законопроєкт, який надає певні гарантії для військовослужбовців.

“І зараз ми працюємо, фактично, над четвертим законопроєктом. Це зміни до закону про мобілізацію, де чітко будуть встановлені критерії справедливості щодо виконання громадянами України свого обов’язку захищати Вітчизну”, – додав він.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.