Угорщина відкине будь-який план НАТО, який веде до «прямого конфлікту між НАТО та РФ»

Джерело: Sky News

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна відхилить будь-яку пропозицію НАТО, яка призведе до ескалації “конфлікту між НАТО і Росією”.

Під час саміту НАТО в Брюсселі в четвер, на честь 75-ї річниці заснування Альянсу, Сіярто сказав:

“Ми повинні зробити все можливе, щоб уникнути прямого конфлікту між НАТО і Росією в найближчий період”.

Він додав, що вважає, що є “протилежні наміри” і що деякі з обговорюваних пропозицій “безсумнівно перетнуть деякі з меж, які досі вважалися червоними”.

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд союзницьких внесків на суму у 100 мільярдів доларів протягом п’яти років в межах пакета допомоги Україні, який лідери країн Альянсу мають підписати на липневому саміті у Вашингтоні.

  • За даними ЗМІ, рішення щодо конфіскації прибутків з конфіскованих активів РФ на користь України навряд чи ухвалять на саміті ЄС 21 березня. Причина – позиція Угорщини.
  • У вівторок, 26 березня, у Будапешті тисячі людей вийшли на протести біля парламенту, вимагаючи відставки головного прокурора та прем’єр-міністра Віктора Орбана після того, як колишній урядовець звинуватив старшого помічника Орбана у спробі втрутитися у справу про хабарництво.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.