Forbes назвав режисера Джорджа Лукаса найзаможнішою знаменитістю 2024 року

Джерело: Forbes

Forbes опублікував рейтинг найзаможніших знаменитостей 2024 року. На першому місці – творець “Зоряних війн”, режисер Джордж Лукас зі статком у 5,5 млрд доларів.

Зауважується, що загальний статок 14 знаменитостей-мільярдерів становить 31 мільярд доларів.

Журнал Forbes оприлюднив список найзаможніших знаменитостей-мільярдерів світу, до якого увійшли зокрема JAY-Z, Ріанна, Тейлор Свіфт, Леброн Джеймс та інші.

Зокрема американська авторка-виконавиця, композиторка, філантропка Тейлор Свіфт зі статком у 1,1 мільярда доларів посіла 14-те місце у рейтингу. Виконавиця заробила 190 мільйонів доларів після сплати податків на “The Eras Tour”. У жовтні 2023 року Тейлор Свіфт здійснила прорив, що не вдавалося жодному іншому музиканту раніше: вона стала мільярдеркою в основному завдяки доходам від своєї музики та виступів.

Також американський професійний баскетболіст Леброн Джеймс, котрий займає 11 місце з 1,2 мільярдами доларів, заробив завдяки грі в НБА, інвестиціям у нерухомість, часткам у бізнесі, його виробничій компанії SpringHill і часткам компаній, які володіють спортивними командами. На дев’ятому місці розташувалася співачка Ріанна, котра переважно заробила свої статки в 1,4 мільярда доларів завдяки своїм двом брендам Fenty Beauty і Savage X Fenty. Тоді як Кім Кардашьян посідає шосте місце зі статками в 1,7 мільярда доларів від SKIMS і продажу 20% KKW Beauty до Coty у 2020 році.

Jay-Z став першим мільярдером хіп-хопу завдяки двом алкогольним компаніям, D’Usse Cognac і Armand de Brignac Champagne. Він продав 50% акцій LVMH, а також має частки в Uber і Block, серед інших інвестицій.

Майкл Джордан заробив менш як 100 мільйонів доларів за свою баскетбольну кар’єру, але отримав великі кошти від співробітництва з Nike. Джордан досяг свого найбільшого результату в серпні, коли продав мажоритарний пакет акцій “Шарлотт Хорнетс” за 3 мільярди доларів.

Нарешті, на першому місці – режисер Джордж Лукас, який заробив свій статок у 5,5 мільярдів доларів завдяки LucasFilm і його продажу Disney за понад 4 мільярди доларів.

Світові знаменитості 2024 року, котрі перетворили славу на статки, за версією Forbes:

14.) Тейлор Свіфт — 1,1 мільярда доларів
13.) Дік Вульф — 1,2 мільярда доларів
12.) Меджік Джонсон — 1,2 мільярда доларів
11.) Леброн Джеймс — 1,2 мільярда доларів
10.) Тайгер Вудс — 1,3 мільярда доларів
9.) Ріанна — 1,4 мільярда доларів
8.) Тайлер Перрі — 1,4 мільярда доларів
7.) Пітер Джексон — 1,5 мільярда доларів
6.) Кім Кардашьян — 1,7 мільярда доларів
5.) JAY-Z — 2,5 мільярда доларів
4.) Опра Вінфрі — 2,8 мільярда доларів
3.) Майкл Джордан — 3,2 мільярда доларів
2.) Стівен Спілберг — 4,8 мільярда доларів
1.) Джордж Лукас — 5,5 мільярда доларів

  • Американська попзірка Тейлор Свіфт вперше увійшла до світового списку мільярдерів Forbes зі статками 1,1 мільярда доларів.
  • З 2007 року Кім Кардаш’ян стала відомою серед шанувальників попмузики та знаменитостей. Зростання слави Кім Кардаш’ян – це сучасна історія про те, як зірка реаліті-шоу, яка перетворилася на інфлюенсера, стала мільярдеркою.
  • Видання Bloomberg оголосило американську виконавицю Тейлор Свіфт мільярдеркою завдяки перезаписаним альбомам, всесвітньому туру Eras і прибутковому концертному фільму. Видання оцінює статки 33-річної Свіфт у 1,1 мільярда доларів.
  • Американська співачка барбадоського походження Ріанна розпочала нову рекламну кампанію Savage x Fenty.

У Києві внаслідок атаки БпЛА по багатоповерхівці загинула дитина.

У Київській області унаслідок атаки безпілотників постраждала дитина. Зафіксовано кілька руйнувань та пожеж.

Триває 976-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 687 тисяч осіб.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомили, що конфіскувати статки очільників медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) неможливо.

Протягом ночі 26 жовтня Ізраїль масовано атакував Іран. Ціллю стали військові об’єкти.