Нова Зеландія планує посилити співпрацю з НАТО і зробити внесок у підтримку оборони України

Джерело: Reuters

Нова Зеландія прагне посилити співпрацю з Північноатлантичним альянсом та зробити свій внесок у підтримку оборонних можливостей України.

“Нова Зеландія прагне працювати разом з партнерами по НАТО, щоб зробити свій внесок у колективну безпеку, наприклад, шляхом підтримки оборони України”, – заявив міністр закордонних справ країни Вінстон Пітерс після участі у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі 3-4 квітня.

За його словами, результат війни в Україні вплине на глобальну безпеку, і саме тому “Нова Зеландія має бути готова зробити свій внесок”.

Пітерс додав, що Нова Зеландія веде переговори про новий тип партнерства з НАТО.

“Ми розраховуємо укласти це партнерство (угоду – ред.) впродовж найближчих місяців, погодивши конкретні галузі співпраці”, – пояснив міністр.

Далі Вінстон Пітерс вирушить до США і, як очікується, зустрінеться наступного тижня з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, щоб обговорити основні глобальні та регіональні виклики у сфері безпеки.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…