Цієї ночі окупанти активно атакували безпілотниками Херсонщину – Гуменюк

Джерело: речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк в етері телемарафону

Уночі 6 квітня війська РФ РФ випустили понад три десятки ударних БпЛА по Україні. За даними ОК “Південь”, ворог концентровано атакував Херсонщину, що є нетиповим.

За словами Гуменюк спрямування уданих БпЛА на Херсонщину є незвичним, оскільки це і так прифронтова область.

Водночас, пояснила речниця, розуміючи особливість пори року, росіяни атакували агропромислові підприємства Херсонщини, аби регіон не міг відновитись після деокупації.

“На жаль, відбулося влучання в сільськогосподарські підприємства, але, на щастя, люди не постраждали”, – розповіла Гуменюк.

За її словами, українські захисники активно збивали БпЛА. Зокрема було збито 7 безпілотників над Херсонщиною, по три дрони над запорізькою та Дніпропетровською областями та один над Миколаївщиною.

Гуменюк додала, що це демонструє географію напрямку руху дронів і пріоритети агресора.

“Знову ж таки (пріоритети – ред.) – промисловість, агропромисловість і енергетика були під загрозами ударів”,– резюмувала вона.

  • Протягом ночі 6 квітня російські окупанти атакували Україну десятками ударних безпілотників та кількома ракетами. Більшість ворожих цілей було збито.

“Хезболла” опублікувала заяву, в якій підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли. Це поклало край його 32-річному перебуванню на посаді лідера угруповання.

Євросоюз рекомендує авіакомпаніям уникати повітряного простору Лівану та Ізраїля протягом найближчого місяця.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.

26 вересня в Києві стартував літературний фестиваль “Книжкова країна”, який, на перший погляд, зосереджується переважно…

Власник єдиного кінотеатру в Кастельветрано, рідному місті босу мафії Коза Ностра Маттео Мессіни Денаро, відмовився показувати фільм про його життя.