У Чорному та Середземному морях росіяни утримують два носії «Калібрів» – ВМС ЗСУ

Джерело: ВМС ЗСУ

Станом на ранок 6 квітня у Чорному та Середземному морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні два носії крилатих ракет “Калібр”.

Відтак, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один ворожий корабель, носій крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 4 ракет.

Тим часом, у Середземному морі на бойовому чергуванні також один ворожий корабель, носій крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 8 ракет.

Натомість в Азовському ворожі кораблі відсутні.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 9 суден, з них 6 рухались з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 14 суден, з них 4 продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ зазначили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…