Якщо РФ атакуватиме з такою ж інтенсивністю, запасів ППО може не вистачити – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський в інтерв’ю телемарафону “Єдині новини”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в України є запаси ППО, проте вони можуть закінчитись, якщо інтенсивність російських обстрілів не зменшиться.

“Сьогоднішня інтенсивність росіян досить висока. Запас ППО у нас сьогодні є, але, я вважаю, ми повинні думати про те, що буде завтра. Завтра інтенсивність може продовжитися – і нам не вистачатиме. Якщо вони щоденно будуть бити так, як били останні місяці – нам може не вистачити ракет”, – сказав він.

Глава держави також зазначив, що Україні потрібно 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній для того, щоб мати змогу закрити своє небо від ракетних обстрілів РФ.

“Щоб закрити Україну повністю на майбутнє, Україні бажано мати 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній. Вже всі наші партнери про це прекрасно знають і навіть знають точки, де повинні стояти відповідні системи”, – заявив він.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

Український прикордонник Вʼячеслав розповів про півтора року катувань, розстрілів та нелюдських умов утримання у російському полоні.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Києві зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві. У цей час міністр закордонних справ Петер Сіярто провів телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. 

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька поінформувала, що нині в Україні вже понад три тисячі ув’язнених умовно-достроково звільнені в обмін на мобілізацію до лаз Збройних сил. За оцінками Міністерства юстиції, близько 27 000 ув’язнених потенційно можуть мати право на участь у новій програмі.

Український музикант-мультиінструменталіст, більш відомий сопілкар гурту Kazkа, Дмитро Мазуряк поповнив лави Збройних сил України.