Книга рекордів Гіннесса оголосила 111-річного британця найстарішим чоловіком у світі

Джерело: CNN

111-річного британця Джон Альфреда Тіннісвуда, який народився того ж року, коли затонув Титанік, визнали найстарішим чоловіком у світі.

Фото: Reuters

Книга рекордів Гіннесса оголосила про це після смерті колишнього володаря звання найстаршої людини – Хуана Вісенте Переса Мора, який помер у віці 114 років.

“Ви живете або довго, або живете коротко, і ви нічого не можете зробити”, — сказав Тіннісвуд.

Тінісвуд, який не курить, рідко вживає алкоголь та щотижня їсть рибу і чипси, сказав, що секрет довголіття – це “лише удача”. Він порадив бути поміркованими в житті: 

“Якщо ви п’єте занадто багато, або ви їсте занадто багато, або ви гуляєте забагато; якщо ви робите занадто багато чогось, зрештою ви постраждаєте”.

Альфреда Тіннісвуд народився в північно-західному англійському місті Ліверпуль 26 серпня 1912 року. Він пережив дві світові війни, а також Велику пандемію грипу та COVID-19. До того ж Тіннісвуд є рекордсменом найстаршого у світі ветерана Другої світової війни, який залишився в живих. Він також народився того ж року, коли затонув Титанік.

У квітні цього року в Україні зареєстрували 892 нових випадки ВІЛ, зокрема 90 осіб померли від СНІДу.

Сьогодні вдень, 18 травня, російські окупанти завдали удару по житловому сектору у Харкові, внаслідок чого станом на 15:20 відомо про п’ятьох поранених.

На Одещині далекобійники частково перекрили дорогу на Київ нібито через новий закон про мобілізацію.

У Вовчанську Харківської області автомобіль з цивільними мешканцями потрапив під обстріл росіян, внаслідок чого загинуло двоє осіб.

У Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” презентували проєкт про українців, які попри ризики для життя, продовжують працювати задля перемоги України.