На аукціоні продали перший комікс з «Суперменом»: окремі сторінки коштували по 60 тис дол

Джерело: аукціонний дім Heritage Auctions та CNN

На аукціоні у домі Heritage Auctions продали комікс 1938 року, в якому вперше з’явився Супермен. Ціна сягнула 6 мільйонів доларів, ставши найдорожчим коміксом в історії.

86 років тому цей номер коміксу коштував лише 10 центів. Утім попри свій вік, примірник коміксу був у хорошому стані, кольори залишилися яскравими, а на верхній частині були незначні потертості.

Фото: Heritage Auctions

Експерти аукціонного дому підкреслюють цінність цього випуску, оскільки окремі сторінки продавалися по 60 тисяч доларів. Інші примірники також встановлювали рекордні ціни, зокрема, в 2021 році за них вторгували 3,6 мільйона доларів.

Комікс був створений американськими письменниками Джеррі Сігелем і Джо Шустером. Він розповідає про походження Супермена як інопланетної дитини, яку відправили на Землю, де він зустрічається зі своєю коханою Лоїс Лейн.

Експерти аукціонного дому назвали цей комікс “найважливішим і найвпливовішим коміксом у всій історії”, оскільки саме він вперше представив Супермена – одного з найбільш відомих персонажів американської попкультури, який став героєм блокбастерів, книг і прототипом іграшок.

Чжу Хенпен – один з провідних економістів Китаю який працював в урядовому аналітичному центрі – зник після того, як йому винесли дисциплінарне покарання за критику президента КНР у закритому чаті.

Незабаром у Верховній Раді відбудеться фінальний розгляд законопроєкту, № 11043, первісною метою якого було посилення…

Українські військові поступово відходять з Вугледара (Донеччина), повідомляє аналітик Forbes Девід Акс. Вугледар, який тривалий час був важливим стратегічним пунктом для оборони України, ймовірно, скоро перейде під контроль російських військ. За даними аналітика, 72-га окрема механізована бригада ЗСУ розпочала відступ на більш захищені позиції після останніх бойових дій.

Вчені припустили, що може існувати зовсім інший стан, в якому перебуває людина, окрім життя та смерті – такий, який може стати новаторським у галузі синтетичної біології.

Сполучені Штати підпишуть у середу, 25 вересня, угоду про пряму позику з Румунією на суму 920 мільйонів доларів для підтримки її програми оборонної модернізації, повідомив уряд Румунії.