У затопленій частині російського Орська вода сягає вікон першого поверху

Джерело: росЗМІ

У російському Орську Оренбурзької області ситуація у місті через прорив дамби стрімко погіршується, зокрема, в деяких районах вода доходить до вікон першого поверху.

Зазначається, що через паводок місцеві жителі вимушені пересуватися містом човнами.

За словами глави МНС Росії Олександра Куренкова, у місті підтоплено вже 4518 житлових будинків та 4587 садових ділянок. Загалом з регіону евакуювалися 4 тис. жителів, зокрема 885 дітей.

Крім цього, помічник міністра охорони здоров’я Росії Олексій Кузнєцов поінформував, що за медичною допомогою звернулися 99 людей, у тому числі 18 дітей, з них 6 дорослих і 3 дітей ушпиталені.

Губернатор Оренбурзької області Денис Паслер назвав ситуацію із весняною повінню в регіоні складною і попередив про прогнозований пік у сусідніх регіонах.

“Попереду пік паводку у Кургані й Тюмені. Прогнозований пік в Оренбурзі – 10 квітня”, – написав він.

Раніше Букви повідомляли, що Орськ продовжує зазнавати проблем через прорив дамби, що призводить до затоплення території. Місцевий нафтопереробний завод “Орскнєфтєоргсінтез” був змушений припинити свою діяльність через аномальну повінь з метою запобігання екологічним аваріям та забезпечення безпеки.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.