Уночі росіяни атакували дві високовольтні підстанції

Джерело: зведення Міністерства енергетики

Вночі 9 квітня знову сталися атаки на енергосистему України, в результаті чого постраждали дві високовольтні підстанції в Полтавській та Львівській областях.

Міністерство повідомило, що в результаті атаки на підстанцію в Полтавщині виникло загоряння, яке було ліквідовано ДСНС, але немає постраждалих. Також було зафіксовано займання обладнання на підстанції в Львівщині, і також тут немає постраждалих. Проводиться огляд і уточнення наслідків цих атак.

У Дніпропетровській області через бойові дії було відключено дві високовольтні повітряні лінії, що тимчасово призвело до відключення електроенергії на промисловому об’єкті.

На щастя, завдяки теплій та сонячній погоді в Україні наразі немає дефіциту електроенергії. Навіть у день 8 квітня був профіцит електроенергії, надлишки якого були постачені до Польщі. Однак під час пікового споживання ввечері Україні довелося екстрено імпортувати електроенергію з Польщі, Румунії та Словаччини.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.