Імовірно, Кемерон не зміг переконати Трампа підтримати надання допомоги Україні – ЗМІ

Джерело: The Guardian

Намагання очільника МЗС Великої Британії Девіда Кемерона переконати експрезидента США Дональда Трампа підтримати надання Україні понад 60 млрд доларів допомоги, імовірно, зазнало краху.

Під час спільної вечері з Трампом у його резиденції у Мар-а-Лаго, британський міністр закликав експрезидента США визнати, що окупація України не відповідатиме інтересам Сполучених Штатів.

Кемерон також запевняв Трампа, що до липневого саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні, для кожного члену Альянсу буде розроблено план досягнення чи навіть перевиконання цільових витрат на оборону.

“Він сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном”, – зазначили у виданні.

Проте всі аргументи британського міністра, вважають у The Guardian, зіткнулись з боротьбою за владу всередині Республіканської партії, оскільки запеклі прихильники жорсткої лінії більше не підтримують допомогу Україні і погрожують усунути Майка Джонсона за посади спікера Палати представників, якщо він поставить на голосування законопроєкт про допомогу.

Таким чином, Кемерону не дозволили зустрітись з Джонсоном, хоча про ймовірність цієї зустрічі Кемерон говорив ще тиждень тому.

У ЗМІ зазначають, що Кемерон пішов на ризик, коли вирішив зустрітись з Трампом та переконати його змінити думку.

Команда передвиборчої кампанії Трампа заявила, що на вечері обговорювалися “майбутні вибори в США та Великобританії, політичні питання, пов’язані з Brexit, необхідність для країн НАТО виконати вимоги щодо витрат на оборону та припинення вбивств в Україні”.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.