У США вперше винесли вирок батькам, син яких влаштував стрілянину у школі

Джерело: CNN

У США до 10-15 років ув’язнення засудили Джеймса та Дженніфер Крамблів, син яких влаштував смертельну стрілянину у школі. Це вперше у США, коли за злочин, скоєний дитиною, ув’язнюють батьків.

Батьки хлопця перебувають за ґратами вже понад два роки, від моменту, коли їх арештували через кілька днів після стрілянини, яку влаштував їх син-підліток.

Суд над Джеймсом та Дженніфер проходив окремо, однак вирок їм винесли разом у залі суду округу Окленд.

На засіданні суду суддя Шеріл Метьюз сказала, що батько хлопця дав йому “безперешкодний доступ до зброї та боєприпасів у домі”, а матір – “прославила використання та володіння цією зброєю”.

Син засуджених Ітан Крамблі, у 2021 році (на той момент йому було 15 років) приніс до школи 9-мм вогнепальну зброю та почав стрілянину, внаслідок якої загинуло 4 дітей, а ще 6 осіб – учні та вчителі – зазнали поранень.

Його батьків арештували через кілька днів після інциденту за звинуваченням у ненавмисному вбивстві.

У 2023 році Ітана засудили до пожиттєвого перебування за ґратами без права на довгострокове звільнення. Він не давав жодних свідчень під час суду, однак визнав себе винним у тероризмі, вбивстві 4-х осіб та ще 19 пунктах, пов’язаних цим обвинуваченням.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.