ВР ухвалила постанову щодо доплати 70 тис. грн військовослужбовцям «на нулі»

Джерело: нардеп Олексій Гончаренко

Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада проголосувала за постанову, яка передбачає 70 тисяч гривень на місяць грошової винагороди для військових “на нулі”.

“Тобто, окрім зарплати (20-25 тисяч) і бойових (100 тисяч), захисники мають ще отримувати +70 тисяч. Нарешті. Бо це в першу чергу про мотивацію і справедливість для тих, хто тримає фронт на своїх плечах”, – пояснив нардеп. 

За словами Олексія Гончаренка, за це проголосував 321 депутат.

Він додав, що постанова про 70 тис. доплати була в законопроєкті про мобілізацію, проте в “останній момент її прибрали. Бо у влади не в пріоритеті грошове забезпечення наших героїв”.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 квітня, народні обранці у другому читанні ухвалили проєкт закону про мобілізацію в Україні.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.