У ДТЕК повідомили, за яких умов в Україні запровадять погодинні графіки відключень світла

Джерело: виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері телемарафону

У компанії ДТЕК назвали чотири умови, за яких в Україні будуть запроваджені погодинні графіки відключення електроенергії.

Перша умова запровадження графіків – якщо не буде відновлено теплову генерацію.

Друга ситуація, коли можуть знадобитись графіки – літня спека у липні-серпні, коли почне збільшуватись споживання електроенергії.

Третя причина – нестача обсягів електроенергії, яку Україна імпортує з Європи.

Остання причина – якщо не буде змоги передати окремим регіонам необхідні обсяги електроенергії.

“Тоді єдиний спосіб збалансувати систему – це знизити споживання. Зменшити споживання можна єдиним способом – це погодинними графіками відключення”, – поясни Сахарук.

Водночас він наголосив, що лише при здійсненні всіх вище вказаних умов будуть запроваджені погодинні відімкнення світла українцям.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.