Попри масовані ворожі атаки енергосистема України продовжує стабільно працювати – Галущенко

Джерело: Міненерго

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що попри масовані російські атаки українська енергетична система продовжує стабільно працювати.

“Росіяни завдають масштабних атак на енергосистему. Обстріли 22 березня стали найбільшими за весь період великої агресії. Їх вплив дуже суттєвий. Але ключове: енергосистема працює стабільно. Тобто на сьогодні досягти тотального блекауту ворог не зміг”, – підкреслив очільник Міненерго.

За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області. Застосовуються графіки відключень. 

“На жаль, терористи мають можливість у зв’язку з близькістю до кордону застосовувати різні види зброї у великій кількості, і це має вплив на енергосистему Харківщини”, – пояснив очільник Міненерго.

Герман Галущенко наголосив, що стабільність роботи енергосистеми вдається підтримувати завдяки щоденній праці енергетиків, силам ППО та втіленню низки технічних та управлінських рішень.

“На запитання, чи купувати генератори і павербанки, я завжди відповідаю так: купуйте, готуйтесь, а ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися. Як це було минулої зими”, – резюмував міністр.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.