«Російські війська отримали завдання захопити Часів Яр до 9 травня», – Сирський

Джерело: Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

“Працював на іншому, дуже важливому та небезпечному напрямку. Ворог також зосереджує зусилля для прориву нашої оборони західніше Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець – Донбас, заволодінні населеним пунктом Часів Яр, створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації”, – наголосив Сирський.

За його словами, “реалізації планів росіян заважає героїчна оборона бригад, які буквально “вгризлися” в землю, стримуючи щоденні атаки ворога”.

“Використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, у тому числі і розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону “Новий”, але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії”, – поінформував генерал.

Водночас Сирський додав, що “загроза залишається актуальною, з урахуванням того, що вище російське воєнне керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня”.

Як повідомляли Букви, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська залучили свої найбоєздатніші підрозділи для атак на Часів Яр, утім, ймовірно, їм не вдасться швидко захопити місто в Бахмутському районі Донеччини, поки українські війська матимуть техніку, необхідну для утримання своїх позицій.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.