«Непридатний»: як блогер-мільйонер Слобоженко подорожує під час загальної мобілізації

Джерело: розслідування “Українська правда”

Український блогер, IT-підприємець та мільйонер Олександр Слобоженко разом із друзями неодноразово виїздили за кордон за час повномасштабного вторгнення. “Українська правда” провела розслідування й виявила, на яких саме підставах чоловіки подорожують під час загальної мобілізації.

В серпні 2022 року Слобоженко опублікував фото, на якому катається на дорогих автівках з друзями в Альпах.

Фото: Олександр Слобоженко/Instagram

За інформацією джерел “УП” в правоохоронних органах, блогер перетинає кордон завдяки “білому квитку”. Його визнали непридатним для військової служби нібито через серйозні проблеми зі здоров’ям. Це зазначено у відповідній медичній довідці від жовтня 2022 року.

Слобоженко часто публікує фото зі своїх поїздок за кордон, зокрема в Лондон, на Мальту, в Альпи та в Польщу.

Блогер також розповідає про свої дорогі покупки, зокрема про нові автівки та квартиру.

В розслідуванні зазначають, що Слобоженко любить активний відпочинок, бере участь в перегонах на спорткарах, активно займається спортом, катається на водних та звичайних мотоциклах, снігоходах і важкі хвороби ніяк “не в’яжуться” з його способом життя.

В Альпах блогер відпочивав разом зі своїми друзями призовного віку.

Фото: скрін відео “УП”

За даними “УП” з чотирьох чоловіків на цьому фото, троє – непридатні для військової служби й зняті з військового обліку (серед них і Слобоженко). Четвертий виїхав за допомогою волонтерської системи “Шлях”. 

Проте, варто зазначити, що Слобоженко заробляє завдяки арбітражу та рекламі й частину зароблених коштів донатить на потреби ЗСУ. Він також часто організовує благодійні збори. У 2022 році на своєму дні народженні зібрав 300 тисяч доларів, а у 2023 році разом з друзями зібрали 400 тисяч доларів.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.