У боротьбі з російськими окупантами загинув міський голова Лебедина

Джерело: Суспільне Суми

У війні з російськими окупантами загинув міський голова Лебедина (Сумська область) Олександр Бакликов, який захищав Україну з осені 2022 року.

Про загибель Бакликова напередодні увечері, 15 квітня, повідомив голова Недригайлівської громади Костянтин Волков. Колишня заступниця Бакликова Олена Кірєєва підтвердила цю інформацію.

Олександр Бакликов вперше став мером Лебедина у 2015 році. У листопаді 2020 року його знову обрали міським головою. У вересні 2021 року місцеві депутати проголосували за дострокове припинення повноважень Бакликова, та у травні 2022 року суд поновив його на посаді.

13 вересня 2022 року Бакликов став на захист України, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Колишніх десантників не буває. І мені здоровому, досвідченому десантнику неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас”, – написав тоді він.

14-річний хлопець у США помер від серцевого нападу, з’ївши гостру тортилью.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, що росіяни розпочали наступ раніше запланованого терміну, коли помітили перекидання українських військ.

Протягом доби російські армійці обстріляли 6 населених пунктів у Запорізькій області, внаслідок чого є руйнування житлових будинків.

Від початку доби відбулося 60 бойових зіткнень, 20 з яких ще тривають. Російські окупанти завдали чотири ракетні удари із застосуванням семи ракет та чотири авіаційних удари, 35 ударів дронами-камікадзе, здійснили понад 570 обстрілів позицій наших військ.

Сьогодні, 17 травня, відключення споживачів протягом дня до вечірніх пікових годин навантаження не плануються.