Законопроєкт про мобілізацію направили на підпис Зеленському

Джерело: сайт Верховної Ради

Проєкт закону щодо мобілізації під номером 10449 було направлено на підпис Президенту України Володимиру Зеленському.

Згідно з інформацією на офіційному вебсайті Верховної Ради України, голова парламенту Руслан Стефанчук вже підписав цей законопроєкт.

Далі цей документ має отримати підпис Президента Володимира Зеленського. Після цього, через місяць, закон набуде чинності.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський підпише закон про мобілізацію протягом наступних двох тижнів. Нині в парламенті немає жодних блокуючих постанов, що може завадити підписанню законопроєкту.

Перед підписанням закону Офіс президента мав провести його аналіз на відповідність до Конституції. Після цього очікується підписання Закону про мобілізацію Зеленським.

  • 11 квітня народні обранці у другому читанні ухвалили проєкт закону про мобілізацію в Україні.
  • Перед голосування за законопроєкт нардепи, 227 голосами, прийняли правку про виключення з законопроєкту норми про демобілізацію.
  • Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін повідомив, що демобілізаційні норми будуть розглянуті в окремому законопроєкті, який Генеральний штаб і Міністерство оборони почнуть розробляти найближчим часом.
  • 10 квітня українські парламентарі у першому читанні підтримали проєкт закону № 11079-1 про мобілізацію засуджених осіб.
  • Президент України Володимир Зеленський прокоментував процес мобілізації в Україні, зазначивши, що на період війни “демобілізації не існує”.
  • 21 березня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №10313 про забезпечення прав військовослужбовців та поліціянтів на соціальний захист. Відтепер раніше визнані обмежено придатними до служби чоловіки повинні будуть протягом дев’яти місяців пройти повторний медичний огляд.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.